Hotellinredning - Att inreda ett hotell.

En spännande och inbjudande hotellmiljö gör skillnad och hotellinredning har en stark påverkan på såväl rumspriser som uthyrningsgrad. Låt hotelldesignen utgå från din vision om hotellet, dess belägenhet och beskaffenhet samt din inredares erfarenhet och kunskap.

Hotellinredning - publika ytor

Sätt tonen direkt! Entrén och receptionen är det första och det sista som gästen ser av hotellet. Gör denna yta till något minnesvärt. Visa direkt vad det är för hotell du har. Lägg lite extra krut på att lyfta fram essensen av ditt hotell. Använd gärna designmöbler som gästerna kan tänkas känna igen. Blir det första intrycket positivt kommer det att förstärka upplevelsen av resten av hotellet. Tänk också på att möblera för interaktion – underlätta kontakten mellan gästerna. Om de börja pratar med varandra kommer deras upplevelse att bli än mer positiv

Inredning av hotellrum

Hotellsängen är A och O! Den är grundbulten i hela hotellet. Den måste vara bekväm för gästerna, lättarbetad för personalen och hållbar. Förutom sängen så behöver gästen någonstans att hänga kläderna, en fåtölj och kanske ett skrivbord. För mycket och för stora möbler får dock rummet att se mindre ut och tar också plats i budgeten. Håll möbleringen av rummen därför till ett minimum och försök få gästerna till restaurangen eller baren istället.

Rumsuppfattningen påverkas också av färg, ljus och linjer. En genomtänkt färgsättning och smart användning av speglar och belysning kan få små rum att upplevas större och långsmala rum att kännas bredare.

Använd gärna flera olika lampor för att skapa en livfull miljö. Ett rum med endast en taklampa ser oftast väldigt trist ut. Var bara observant på att olika ljuskällor har olika färgtemperatur och för stora skillnader kan sänka hela upplevelsen.

Tre tips för hotellinredning

Hotellet ska vara spännande samtidigt som det ska vara avkopplande. Det ska vara personligt, men till för alla. Hotellinredningen ska vara exklusiv, men det får inte kosta för mycket.
Hur löser man denna till synes omöjliga ekvation? Det finns ingen färdig formel för hur man inreder ett hotell, men det finns ändå några mer handfasta tumregler som kan ge lite vägledning.

60/30/10

60/30/10 regeln för färgsättning ger en fingervisning om hur man kan använda färger för att skapa en balanserad miljö.

  • Låt olika toner av en kulör råda över huvuddelen av ytan, till exempel golv och väggar.
  • Ungefär en tredjedel av ytan bör gå i en sekundär färg. Detta kan vara stora möbler, gardiner, fasta snickerier etc.
  • För att skapa lite dynamik i rummet använder vi sedan en accentfärg som piggar upp rummet. Typiskt sett så används detta på mindre detaljer så som prydnadskuddar, tavlor etc.

Gyllene snittet

Detta är en regel som konstnärer använt sedan urminnes tider som hjälp för att skapa en intressant komposition. Det Gyllene snittet är egentligen ett mått som beskriver det harmoniska förhållandet mellan två delar. Lite förenklat kan man säga att det handlar om förhållandet 2:3. Det är också väldigt lämpad att översätta till rumsplanering och utformning av fast inredning. Även här har vi några enkla tumregler:

  • Låt möblemanget täcka 2/3-delar av den totala golvytan i ett rum.
  • Välj en soffa som är 2/3 av väggens bredd
  • Häng tavlor på 2/3 av väggens höjd.

Haloeffekten

Haloeffekten är tendensen att tillskriva någon eller något fler egenskaper än den/det egentligen har. Det är anledningen till att första intrycket har en så bestående effekt, det är svårt att ändra och det påverkar oss när vi sedan bedömer andra aspekter av en produkt, person eller en plats. Detta går givetvis att använda när man inreder ett hotell. Lägg lite extra krut på några få ”signalobjekt” och deras image kommer påverka resten av hotellinredningen.


Kundcase

Hotellinredning, restauranginredning och konferensinredning till hela Skandinavien. Här är ett axplock av våra avslutade projekt. Vi hörs! Tjänster

Design, koncept, layout, projektledning, montage. Vi är med er från start till slut.
Visste du? Via våra systerbolag Hestra Inredningar och Ricana har vi egen produktion av såväl planmöbler som metallinredning.