Restauranginredning - Skapa en härlig restaurangmiljö

En attraktiv restaurangmiljö spelar en stor roll för restaurangens omsättning. Maten och personalen är givetvis det viktigaste, men utan en attraktiv restauranginredning kommer restaurangen ändå inte nå någon framgång.
En bra restauranginredning skapar en attraktiv miljö som lockar gäster att komma in, stanna kvar och komma tillbaka. Inredningen ska dessutom ligga i linje med menyn och reflektera målgruppen. En fransk bistro kan inte ha samma inredning som en japansk restaurang.

Restauranginredning - Layout och val av möbler

När man planerar restaurangens layout är det många aspekter man bör ha i åtanke. För att få ihop ekonomin bör man givetvis maximera antalet sittplatser. Beroende på vilken typ av restaurang och måste man skapa rätt grad av intimitet i lokalen. Layouten måste också vara utformad på så sätt att den underlätta serveringen, funkar det inte för personalen blir det heller inte bra för gästerna.

Vid möbelvalet måste man tänka på det höga slitaget på restauranginredningen. Bord, stolar och soffor slits väldigt mycket på en populär restaurang. Det är därför viktigt att lägga vikt vid slitstarka material och en grundkonstruktion som håller över tid. Att byta utsliten inredning tär inte bara på budgeten, utan också på tålamodet och gästernas upplevelse.

Belysning och akustik

Belysningen planeras för att på bästa sätt smälta in med eller kontrastera mot interiören. Viktigt att tänka på är att ljusstyrkan bör justeras efter vad lokalen är tänkt för. Samtidigt som man bör kunna se sin mat eller drink är det viktigt att ljuset inte är för starkt och bländande. Dämpad belysning för en avslappnad miljö - en ljusare belysning för att stimulera samtal och mingel.

Sist men inte minst så måste man fundera över akustiken. En behaglig ljudmiljö där gästerna lätt kan prata med varandra är givetvis att eftersträva. Som alltid spelar detaljerna stor roll för helheten och ett vinnande helhetsintryck

Tänk på att restauranginredning inte bara innefattar restaurangmöbler ‒ ljud, ljus och en god layout är minst lika viktiga för att skapa ett vinnande helhetsintryck.


Kundcase

Hotellinredning, restauranginredning och konferensinredning till hela Skandinavien. Här är ett axplock av våra avslutade projekt. Vi hörs! Tjänster

Design, koncept, layout, projektledning, montage. Vi är med er från start till slut.
Visste du? Via våra systerbolag Hestra Inredningar och Ricana har vi egen produktion av såväl planmöbler som metallinredning.