Konferensinredning - gör det bästa av era lokaler.

Konferensinredning för kreativitet och koncentration

Ett bra konferensrum måste främja såväl kreativitet som koncentration och inte minst måste man kunna sitta bekvämt, länge. Sköna konferensstolar med god stoppning och hög komfort är därför en förutsättning om man ska hålla engagemanget på topp under längre tid.

Konferensinredning måste väljas utifrån ändamålet. En stor konferenslokal på ett hotell inreds på ett sätt, medan mindre grupprum bör vara möblerade på ett annat sätt. Det är viktigt att tänka igenom hur rummet ska användas och vad man vill att lokalen ska signalera och inreda därefter. I stora konferensrum är enkla fällbara konferensbord oftast att föredra, en toppskiva i ett träslag eller färg som passar in med övrig konferensinredning skapar en harmonisk stämning i rummet. I mindre rum, där inte behovet av att möblera om finns, får man satsa på konferensbord med integrerade dolda eluttag.

Ljud och ljus

Ljud och ljus är två väldigt viktiga komponenter i vilken miljö som helst, men det är nog extra viktigt när man ska inreda ett konferensrum. Gardiner i form av mörkläggare och transparenta voiler skyddar inte bara från starkt solljus, det absorberar också en hel del ljud, dessutom bidrar det mycket till att skapa en trivsam atmosfär. När det gäller ljudabsorption så är det också viktigt att välja golv och tak som bidrar till en lugn ljudbild.

Belysningen måste också gå att variera utifrån aktivitet, ljust när man behöver läsa eller diskutera, mörkare när man ska se på en presentation. Ofta är det bra med en kombination av en allmänbelysning i form av LED plattor, punktbelysning med spotlights och lite nedpendlad dekorativ belysning för att skapa en trevlig atmosfär.

Välj rätt färg 

Färg är en annan aspekt som starkt påverkar våra sinnen. Generellt sett kan man ha starkare färger i mindre grupprum för att främja kreativiteten och lugnare färger i stora konferensrum för att skärpa koncentrationen.

Att inreda en restaurang skiljer sig mycket från att inreda ett hotellrum, men 60/30/10-regeln, Gyllene Snittet och Haloeffekten är lika användbara i båda fallen, läs mer om det på vår tips-sida om hotellinredning.


Kundcase

Hotellinredning, restauranginredning och konferensinredning till hela Skandinavien. Här är ett axplock av våra avslutade projekt. Vi hörs! Tjänster

Design, koncept, layout, projektledning, montage. Vi är med er från start till slut.
Visste du? Via våra systerbolag Hestra Inredningar och Ricana har vi egen produktion av såväl planmöbler som metallinredning.